Suha koža? To naj danes ne bo vaša težava

Recept za masko z Ginkom
Recept za masko z Ginkom za lajšanje težav pri Rozacei in Kuperozi
19 februarja, 2016
Obrazna maska iz sadja
6 aprila, 2016
Show all

Suha koža? To naj danes ne bo vaša težava

suha koža

Suha koža

Pri suhi koži gre v bistvu za moteno delovanje lipidov, katerih funkcija je, da ščitijo kožo. Zaščita kože je oslabljena in prav tako so naravni dejavniki za zadrževanje vlage (npr. urea) v koži oslabljeni. Suha koža veže manj vode, zato se posledično pojavita srbečica, luščenje in suhi lišaji na koži.

Če želite uporabljati naravne izdelke na svoji koži, vam bodo zagotovo všeč domače obrazne maske za suho kožo, ki smo jih za vas sestavili in preizkusili ekipa Zeleno Zdravje. Izdelava domačih obraznih mask je predvsem koristna, zato, da se izognete nepotrebnim kemičnim sestavinam (še posebej, če imate občutljivo kožo) in seveda zato, da tudi prihranite, saj večino sestavin za obrazne maske najdemo v kuhinji ali pa v naši spletni trgovini Zeleno Zdravje.

Pred vsakim nanosom mask poskrbite, da jih nanašate na očiščen obraz, pred masko lahko kožo pripravite tudi z zelo nežnim pilingom, vsekakor pa kožo pripravite tako, da si na obraz položite za 1minuto toplo brisačo ali si naredite obrazno paro, da se odprejo pore in so pripravljene na sprejem dragocenih hranil.

Maska iz avokada

Avokado je odlična izbira za izdelavo domače maske za suho kožo, saj vsebuje veliko hranljivega olja, ima veliko vsebnost energijske vrednosti. Ker boste uporabili samo ½ avokada, lahko drugo ½ pojeste in tako daste vaši koži oz. celemu telesu dovolj hranil tudi od znotraj, lahko pa drugo ½ avokada zmešate z oljem (olivnim, kokosovim ipd.) in ga daste na lase, saj je izvrstna maska za suhe lase, ki so brez energije in leska.

Sestavine:

  • ½ zrelega in mehkega avokada,
  • 2 čajni žlički medu,
  • 1 čajno žličko olja (olivno, kokosovo, mandljevo, sončnično, olje makadamiije, boragino olje, ipd.),
  • 2 čajni žlički 100% kakava v prahu (koži nudi veliko energije in leska),
  • 1 čajna žlička polnomastnega jogurta.

Navodila za uporabo:

V posodi zmečkajte avokado in primešajte preostale sestavine, da dobite mehko teksturo. Masko pustite delovati od 15 min – 20 min, masko nato sperite s hladno vodo, da zaprete pore in tako preprečite, nabiranje nečistoče v vaših porah. Nadaljujte s svojo vsakdanjo nego.

Maska iz kave

Maska iz kave je odlična iz več razlogov, mehča kožo in pomaga obnoviti zaloge vlage v koži, eden izmed razlogov pa je tudi ta, da jo imate verjetno doma vedno na zalogi zato si lahko masko pripravite kadarkoli.

Sestavine:

  • 2 čajni žlički mlete kave,
  • 2 čajni žlički 100% kakava v prahu,
  • 3 čajne žličke mleka (mleko lahko nadomestite z vodo, jogurtom, kokosovo vodo ipd.),
  • 1 čajna žlička medu.

Navodila za uporabo:

Vse sestavine dobro zmešajte, da dobite gladko zmes, masko nanesite na obraz in jo pustite delovati od 15 min – 20 min. Masko nato sperite s hladno vodo, da zaprete pore in preprečite vdor zunanjim dejavnikom v kožo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja