Spomladansko razstrupljanje vašega telesa

februar
Februar mesec doživetij
1 februarja, 2016
očiščevalni smutiji
Očiščevalni smutiji
12 februarja, 2016
Show all

Spomladansko razstrupljanje vašega telesa

razstrupljanje

Prišel je čas, ko bi počasi morali začeti načrtovati svoje spomladansko razstrupljanje telesa. Spomladansko čiščenje je pogosto izraz, ki se uporablja za veliko hišno čiščenje, ki ga po navadi opravimo v tem letnem času, izraz pa lahko uporabimo tudi za spomladansko čiščenje lastnih teles.

V zimskih mesecih se po navadi založimo s težjimi živili in si privoščimo malo več dobrot kot običajno. Zima vas lahko dobesedno obteži. Ne čakajte do poletnega časa, da pridobite nazaj svoje telo, zdravje in kondicijo. Ukrepajte zdaj in skozi pomlad boste poleteli kot vetrič.

Razstrupljanje?

Telo se razstruplja ves čas, mora se. Vaš vgrajen sistem čiščenja se s strupi ukvarja vsak dan. Toksini so povsod. Naša telesa so bombardirana z njimi, saj so v zraku, ki ga dihamo, v hrani in pijači, ki jo uživamo, v izdelkih, ki jih uporabljate doma in celo v vašem telesu. V naravnih okoliščinah lahko telo odpravi veliko teh strupenih snovi, vendar če je vaš sistem izven ravnotežja, potem sposobnost telesa, da to stori, lahko postane ogrožena.

Kako varno razstrupiti telo?

Namen razstrupljanja je, da zmanjšamo obremenitev na prebavnem sistemu, hkrati pa poplavimo svoj sistem z encimi, vitamini in minerali v lahko prebavljivi obliki.

Razstrupljanje telesa je varen in učinkovit način za podporo vašemu telesu, da se zdravi samo. Varno razstrupljanje v kombinaciji z nežnim programom vadbe in orodji za podporo pozitivnega odnosa do življenja, daje čudovito spodbudo vsakomur.

Ampak to ne pomeni, da se moramo posluževati načrtov razstrupljanja, kjer bi naj pili samo vodo ali sokove in nič jedli. Po našem mnenju to ni način za podporo vašega sistema in to lahko dejansko znižuje raven vaše energije. Vsak načrt razstrupljanja za katerega se boste odločili, ne sme vsebovati prenizkega vnosa kalorij in bi moral biti bogat s hranili in imeti pester načrt obrokov.

Povečanje ravni telesne dejavnosti, bo podprlo proces telesnega razstrupljanja, kot tudi izboljšanje duševnega počutja. Ko se razstrupljate, ne smete svoje telesne energije preusmerjati v visoko intenzivne vadbe, ki vam dajo samo občutek izžetosti. Zato je takrat pravi čas, da raziščete vadbe nizke intenzivnosti, kot so pilates, joga, nordijska hoja, plavanje, ki so vse odlična izbira.

Razstrupite lahko tudi svoj um

Razstrupljanje telesa je samo polovica enačbe. To je tudi odlična priložnost za razstrupljanje vašega uma, ki pomaga, da ukinemo notranje negativno klepetanje ali strupena čustva, ki vas lahko pustijo v situacijah, ki niso zdrava za vas.

Uporabljate lahko različnimi sprostitvene tehnike in tehnike vizualizacije, ki vam pomagajo pri premagovanju kakršnih koli duševnih ovir, ki vas držijo nazaj, ter vam pomagajo, da se osredotočite na nove pozitivne cilje.

Ko sta telo in um razstrupljena se počutite lažje, svetlejše, jasnejše, ponovno energetizirano pripravljeni sprejeti življenje.

Zakaj bi morali uživati čim več zelenih živil

Zelena živila pomagajo pri razstrupljanju telesa,  saj čistijo kri, povečajo vsebnosti kisika in so bistveni gradniki za zdravo prehrano. Vsebujejo tudi encime, ki pomlajajo in so odgovorni za skoraj vsako kemijsko reakcijo na celičnem nivoju.

Zelena živila imajo velike koncentracije klorofila, ki alkalizira telo, deluje protivnetno in telo oskrbi s kisikom. Dokazano je, da popravi poškodovano DNK in pospeši celjenje ran. Klorofil je identičen človeški krvi z eno izjemo: centralni element klorofila je magnezij, medtem ko je centralni element krvi železo. Nekateri raziskovalci navajajo, da ima klorofil sposobnost sproščanja magnezija iz njegovega središča in absorpcijo železa in tako postane hemoglobin. Klorofil dobesedno postane človeška kri. Več krvi pomeni, da ima naše telo ima več možnosti za razprševanje kisika!

Oglejmo si nekaj virov hrane s klorofilom. Sem spada seveda, vsa zelena listnata zelenjava, kot so blitva, ohrovt, špinača, lucerna, morska zelenjave… Divje rastoče zelene rastline, kot so regrat, koprive, čemaž, navadna zvezdica, rogovilček… Dober vir klorofila so tudi listnata solata, brokoli in stročji fižol.

Vendar pa je v zadnjih letih prišlo tudi do drugih virov, ki so sedaj na voljo in jih mogoče še ne poznate in jih lahko kupite pri Zelenem Zdravju:

 

Oglejte si tudi recepte za OČIŠČEVALNE SMUTIJE

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja