Rastlinjak Kupola

Rastlinjak v obliki kupole je najbolj energetsko učinkovita konstrukcija, ker lahko obdaja največ volumna z najmanjšo površino. Rastlinjak je zaradi svoje oblike vedno obrnjen proti soncu, ki daje enakomerno toploto od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Ker je konstrukcija iz trikotnikov, lahko prenese težko breme snega in močan veter. Močna struktura prav tako odpravlja potrebo po betonskih temeljih, ki jih zahteva veliko modelov rastlinjakov na trgu, s čimer se zmanjšajo skupni stroški in enostavnost namestitve. Model rastlinjaka ustvarja edinstveno notranje rastoče okolje za ekološko vrtnarjenje.

Oblika Geodetske kupole so najbolj učinkoviti prostori za segrevanje. Ker je oblika rastlinjaka v notranjosti v bistvu krogla, se zrak tekoče premika po vsem prostoru. Topel zrak se dviga v centru kupole, ki je lahko segret s sončno energijo ali pa z drugim virom toplote, in se spušča ob stenah v obliki gibanja vrtinca. Prav tako zaradi zunanje oblike lahko geodetska kupola absorbira solarno energijo v vseh sezonah. Idealni kot zunanjih ploskev je tak, da sonce sveti pod kotom 90 stopinj. Rastlinjak v obliki kupole ima to prednost, da je zunanji del iz več trikotnih ploskev, ki so pod različnimi koti.

Izolacija severnega zidu Rastlinjaku pomaga ohranjati udobno temperaturo v dolgih zimskih nočeh in enakomerno odbija svetlobo na rastline za maksimalno rast.

Avtomatsko odpiranje oken Zgornji in spodnji zračniki se s pomočjo cilindričnih odpiralk avtomatsko odpirajo in zapirajo glede na temperaturo.
GOJENJE SKOZI CELO LETO. Končni potrošnik lahko v rastlinjaku goji zelenjavo skozi celo leto. Rastlinjak ima dve sezoni: vročo in hladno. V poletnih mesecih lahko vzgaja vse rastline, ki imajo rade vročino: paradižnik, paprika, jajčevci, bučke, kumare, buče, itd. V zimskem času pa rastline, ki uspevajo v hladnem podnebju: solate, špinačo, blitvo, grah, peso, ohrovt, zelje, por, čebulo in veliko druge zelenjave in zelišč. V hudem mrazu se rast upočasni ali celo ustavi, kajti kupola lahko zamrzne, ampak takoj, ko posije sonce, se rast spet nadaljuje!
 

Na izbiro so različni modeli rastlinjakov v obliki kupole, z viskomi gredami ali brez, ali določeno število visokih gred. Za dodatne informacije pošljite povpraševanje preko kontaktnega obrazca ali na e-pošto info@zelenozdravje.si


Vaše ime

Vaša e-pošta

Zadeva

Vaše sporočilo