afrodiziak vimček
Starodavni Afrodiziak
15 septembra, 2016
najmocnejsi-naravni-antibiotik
Najmočnejši naravni antibiotik
25 oktobra, 2016
Show all

Piling iz mareličnih jedrc

piling iz mareličnih jedrc

Naš največji organ – koža, se nenehno obnavlja in ker se obnavlja, je razumno sklepati, da tudi odmira. Odmrle kožne celice se nalagajo na povrhnjici, kjer dajejo vtis luskavosti, utrujenosti, ter postarajo našo kožo milo rečeno za kar nekaj let. Zaželeno in tudi priporočljivo je, da tem odmrlim celičnim delčkom pomagamo v večna lovišča. To naredimo s pilingi, ki vsebujejo delce s katerimi fizično odstranimo odmrle kožne celice.

Piling je torej postopek odstranjevanja oziroma luščenje odmrlih celic naše kože. Z rednim in učinkovitim izvajanjem le tega, pospešimo naraven proces obnavljanja kože. Piling iz mareličnih jedrc vsebuje visoko raven gama linolenske kisline, ki deluje protivnetno, zato je ta piling primeren tudi za aknasto kožo in mešano do mastno kožo, kot tudi seveda za vse tipe kože, saj pomaga zagotavljati optimalno vlaženje kože.

Zakaj piling?

Z leti se proces obnavljanje naše kože precej upočasni. V najstniških letih se nam je koža obnovila na približno 14 dni, medtem, ko sem nam v sicer mladostnih tridesetih obnavlja na 30 do celo 40 dni. Z vsakim letom več, ki ga prištejemo k naši starosti, se žal dodaja tudi število dni, ki jih naša koža potrebuje za obnovo kožnih celic. To dejstvo pomeni, da je koža po tridesetem, če zanjo ne skrbite pravilno, lahko videti utrujena, brez zdravega leska, pusta, luskasta, dehidrirana, brez energije, postarana. S pomočjo rednega in pravilnega izvajanja pilinga boste pomagali zgornji plasti kože, da se bo odluščila in da bodo lahko plasti pod njo ponovno zadihale.

Pilingi imajo naslednje pozitivne učinke:
  • odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo za nadaljnjo nego,
  • dovoli novo nastalim kožnim celicam, da pridejo na površje, in se zato izboljša videz kože,
  • negovalni izdelki po pilingu lažje pronicajo v globino kože in so zato učinkovitejši,
  • izboljša se prekrvavitev, celice dobijo več kisika in tako se izboljša tudi ten kože,
  • zmanjša se hiperpigmentacija, saj se pigmentni delci lažje odstranijo,
  • pri moških preprečuje vraščanje dlak.
Kdaj narediti piling?

Izvedbo pilinga optimalno priporočamo preden se odpravite k nočnemu počitku. Seveda ni nič narobe, če ga opravite zjutraj, vendar predpostavite dejstvo, da kože takoj po postopku ne obremenjujete z ličili, je ne izpostavljate zunanjim dejavnikom, vremenskim vplivom ter škodljivimi sončnimi žarki. Priporočamo uporabo pilinga do 2x na mesec, prepogosto uporabo izvajanja pilinga odsvetujemo, saj lahko prepogosta uporaba poruši ravnovesje in zaščito kože – ravno zaradi obnove kože, ki je pri najstnikih na približno do 14 dni, ter pri starejših na 30 do 40dni.

Kako pravilno izvedemo piling?

Najprej iz obraza umijte vsa kozmetična sredstva in očistite kožo. Nato še na navlaženo kožo nanesite piling in ga s krožnimi gibi »vtirajte« in nežno masirajte. Ko ste zaključili z masiranjem pilinga v kožo, ga dobro sperite z mlačno vodo, obraz nežno popivnajte z brisačo ter nanesite na obraz vaš negovalni izdelek.

Pomembna dejstva!

Ne glede na to, ali izvajamo piling obraza, ali celotnega telesa, se moramo pred izvedbo pilinga seznaniti s pomembnimi dejstvi:

  • obraza nikoli ne umivamo z vročo vodo, kaj šele pred izvajanjem pilinga, kot ga tudi ne smemo spirati z vročo vodo,
  • pilinga si nikoli ne delamo pred britjem,
  • po pilingu naša koža potrebuje nadaljnjo nego z negovalnimi izdelki (serum in krema/olje).

Piling iz mareličnih jedrc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja