Kreme za obraz

Kreme za obraz so tiste, ki so najbolj razširjeno sredstvo v boju proti problematiki na koži.  S pravilno izbiro kreme, lahko upočasnite predčasno staranje kože, preprečite dehidracijo, preprečite prekomerno izločanja sebuma in se uspešno zoperstavite aknam ter raznim ekcemom. Pomembno je poudariti, da začnite kreme uporabljati dovolj zgodaj, pred pojavom gubic, gub, upadlosti, izgube čvrstosti, sijoče polti.

Prve gube se začnejo pojavljati že po 25. letu starosti. Čeprav pri teh letih nismo kaj dosti razmišljali o staranju, se staranje kože takrat počasi prične. Pri tej starosti govorimo o mehanskem staranju kože. Spremembe se začnejo dogajati zaradi številnih mimičnih potez. Kožne mišice naredijo vsakodnevno na tisoče gibov, ki so povezane z izražanjem naših čustev. Gibi tako izražajo naše nasmehe, jezo, zadovoljstvo, presenečenje, strah, zaskrbljenost, žalost in tudi bolečino. Vse to se odraža na naši koži.

Niso samo leta tista, ki ne prizanašajo naši koži. Videz kože je močno pogojen z našim načinom življenja – kajenje, prekomerno uživanje alkohola, premalo spanja, nezdrava prehrana, prekomerno izpostavljanje sončnim žarkom, vremenski pojavi. Prav tako ne smemo pozabiti tudi na vpliv genetike.

Showing all 3 results