Cvetne vodice

Cvetne vodice za obraz so pomemben korak pri rutinski negi kože. Po temeljitem površinskem čiščenju obraza s čistilnim losjonom, gelom ali peno delno porušimo ravnovesje PH-ja v naši koži. Zato so cvetne vodice za obraz nadvse pomemben del nanosa na kožo, saj tako vzpostavimo naraven PH na naši koži, ki je od 5.3 do 5.5.

Kdaj in zakaj uporabljati cvetne vodice?

Z uporabo cvetnih vodic ustavimo dehidracijo kože in vzpostavimo ugoden PH, zato nimamo oz. nebi smeli imeti občutka zategovanja kože. Če občutite zategovanje kože, to pomeni, da je vaša koža premalo vlažna. Cvetne vodice za obraz omogočajo takojšnje delovanje serumov in krem.

V primeru, da jih ne uporabljate, lahko ustvarite problem, saj v tem primeru koža izgublja naravno vlažnost, posledice so suha koža, iritirana koža, medla koža, gubice… Enostavno povedano, po čiščenju koža potrebuje sestavine za obnovo in popravilo površine kože, zato nikar brez uporabe cvetnih vodic po čiščenju obraza. Učinkovito odstranjujejo ostanke čistilnih izdelkov s kože, obenem pa dodatno očistijo pore tako, da iz njih odstranijo odvečni sebum, ter jih nato zaprejo. Pravilna izbira cvetnih vodic lahko nudi vaši koži odmerek, ki ga potrebuje, da bo videti mlajša, bolj sveža in gladka. Ne smejo vsebovati alkohola.

Če kreme za obraz nanašamo brez predhodnega nanosa cvetnih vodic, le te izgubijo svojo učinkovitost, ker se ne aplicirajo v kožo kot bi se morale, saj je koža v trenutku, ko je brez tonika in v fazi obnavljanja toliko bolj zaprta za nove stvari. Če nekako povzamemo, toliko pomembnosti, kot vam dajo čistilni izdelki, toliko pomembnosti pripišite tudi cvetnim vodicam, saj boste svoji koži omogočili, da sprejme več učinkovitih sestavin, ki so v kremah in serumih

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.