Kaj je Rozacea?
17 februarja, 2016
Recept za masko z Ginkom
Recept za masko z Ginkom za lajšanje težav pri Rozacei in Kuperozi
19 februarja, 2016
Show all

Kaj je kuperoza?

KUPEROZA

Kuperoza je genetsko pogojena oslabelost vezivnega tkiva, katera se pogosto pojavi po 30. letu v obliki vidno razširjenih žilic na obrazu. Kuperoza povzroči, da se s časom okrepi kopičenje krvi v najtanjših žilicah (kapilarah), prizadene večinoma ljudi z bolj razdražljivo in občutljivo kožo, vendar kuperozo ne štejemo med klasične bolezni, ampak gre bolj za težavo kozmetične narave.

V zgodnjih fazah razvoja kuperoznega stanja se najprej pojavi začasna rdečica na predelu lic in nosu. V nadaljnjem razvoju pa se kot posledica kopičenja krvi pojavijo razširitve žil in novonastale tvorbe žil, ki jih lahko opazimo kot zmanjšano elastičnost in povečano prepustnost kože. V nadaljnjem procesu nastanejo rdečine, ki so lahko trajne in vodijo do bolezni kože rozacee.

NEGA PRI KUPEROZNEM STANJU

Kuperozna koža je tanka, mešana, ki je na določenih področij mastna, zato je nega in previdnost pri izbiri negovalnih oz. kozmetičnih izdelkov na prvem mestu. Izdelki ne smejo vsebovati mineralnih in silikonskih olj, saj ima uporaba mastne kreme na koži, ki je nagnjena k kuperozi, nasproten učinek. Krema povzroči nastanek izolacijske plasti in kožno tkivo se segreje, tako žilice še bolj izstopijo, zato priporočamo nego, ki zagotavlja zadostno količino vlage.

ČEMU SE MORATE IZOGIBATI

Ker je možno, da se stanje kuperoze sčasoma poslabša se je skorajda nujno potruditi, da se izogibate ekstremnim temperaturnim razlikam, v hladnejših dneh kožo zaščitite pred mrazom in vetrom, v toplejših dneh se izogibajte soncu, izogibajte se alkoholu, tobačnim izdelkom, začinjeni in pekoči hrani, mrzli ali vroči vodi, visokemu pritisku – saj je le ta možen tudi kot posledica za kuperozo, izogibajte se pilingom obraza, grobim kozmetičnim izdelkom in brisačam za obraz.

Ker je kuperoza zgodnja oblika rozacee, lahko sčasoma med procesom kuperoze, pride do vnetja majhnih žilic tik pod povrhnjico, kar pa vodi do medicinske težave kožne bolezni ROZACEE.

KAKO SI POMAGATI?

Kuperoza in Rozacea sta bolezensko stanje kože, katere se je možno izogniti, zato razbremenite telo in ponudite svoji koži nego z bogatimi učinkovinami in ji povrnite zdrav videz.

Z uživanjem Ginka v prahu lahko dosežete, da v telo povečate vnos mineralov, vitaminov in kisika – s katerim se povečuje mikrocirkulacija. Slaba mikrocirkulacija je namreč eden izmed razlogov za nastanek kuperoze in rozacee. Zavira vnetje in deluje blagodejno, okrepi stene kapilar, kar lahko zmanjša pordelost na koži, zagotavlja vlago ter pomirjajo kožo.

Ginko ohranja kožo svežo in zdravo, ter jo izjemno neguje. Ker je obogaten z vitaminom E preprečuje težave s kožo. Ekskrakt Ginka povečuje cirkulacijo krvi po telesu, s čim dodatno povečuje pretok kisika in hranilnih snovi skozi celotno telo, kar pomeni, da je pri ohranjanju zdravega in vitalnega načina življenja boljša prekrvavitev bistvenega pomena za vas in vaše zdravje. Izvlečki iz listov Ginka imajo protivnetno funkcijo, kar pomaga zmanjšati pojav aken, rozaceo, kuperozo in ekceme.

GINKO BILOBO V PRAHU lahko zaužijete oralno do 2 čajni žlički na dan (vmešajte v smoothie, ali kakršenkoli drugi napitek), lahko pa ga uporabite v negovalni kozmetični namen.

RECEPT ZA MASKO z Ginkom za lajšanje težav pri Kuperozi in Rozacei.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja