Trgovina Zeleno Zdravje

gel za čiščenje obraza čajavec
Gel za čiščenje obraza iz čajevca 100ml
23 junija, 2016
Antiseptična krema iz čajevca & manuka medu
Antiseptična krema iz čajevca & manuka medu 60ml
26 novembra, 2016
Show all

Piling za obraz iz Marelice 60ml

8,20


Kategoriji: , . Oznaka: .
Opis

Naš največji organ – koža se nenehno obnavlja in ker se obnavlja je razumno sklepati, da tudi odmira. Odmrle kožne celice se nalagajo na povrhnjici, kjer dajejo vtis luskavosti, utrujenosti ter postarajo našo kožo milo rečeno za kar nekaj let. Zaželeno in tudi priporočljivo je, da tem odmrlim celičnim delčkom pomagamo v večna lovišča. To naredimo s pilingi, ki vsebujejo delce s katerimi fizično odstranimo odmrle kožne celice.

Piling je torej postopek odstranjevanja oziroma luščenje odmrlih celic naše kože. Z rednim in učinkovitim izvajanjem le tega, pospešimo naraven proces obnavljanja kože. Piling iz mareličnih jedrc vsebuje visoko raven gama linolenske kisline, ki deluje protivnetno, zato je ta piling primeren tudi za aknasto kožo in mešano do mastno kožo, kot tudi seveda za vse tipe kože, saj pomaga zagotavljati optimalno vlaženje kože.

Pilingi imajo naslednje pozitivne učinke:
  • odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo za nadaljnjo nego,
  • dovoli novo nastalim kožnim celicam, da pridejo na površje, in se zato izboljša videz kože,
  • negovalni izdelki po pilingu lažje pronicajo v globino kože in so zato učinkovitejši,
  • izboljša se prekrvavitev, celice dobijo več kisika in tako se izboljša tudi ten kože,
  • zmanjša se hiperpigmentacija, saj se pigmentni delci lažje odstranijo.
Kdaj narediti piling?

Izvedbo pilinga optimalno priporočamo preden se odpravite k nočnemu počitku. Seveda ni nič narobe, če ga opravite zjutraj, vendar predpostavite dejstvo, da kože takoj po postopku ne obremenjujete z ličili, je ne izpostavljate zunanjim dejavnikom, vremenskim vplivom ter škodljivimi sončnimi žarki. Priporočamo uporabo pilinga do 2x na mesec, prepogosto uporabo izvajanja pilinga odsvetujemo, saj lahko prepogosta uporaba poruši ravnovesje in zaščito kože – ravno zaradi obnove kože, ki je pri najstnikih na približno do 14 dni, ter pri starejših na 30 do 40dni.

Kako pravilno izvedemo piling?

Najprej iz obraza umijte vsa kozmetična sredstva in očistite kožo. Nato še na navlaženo kožo nanesite piling in ga s krožnimi gibi »vtirajte« in nežno masirajte. Ko ste zaključili z masiranjem pilinga v kožo, ga dobro sperite z mlačno vodo, obraz nežno popivnajte z brisačo ter nanesite na obraz vaš negovalni izdelek.

Pomembna dejstva!

Ne glede na to, ali izvajamo piling obraza, ali celotnega telesa, se moramo pred izvedbo pilinga seznaniti s pomembnimi dejstvi:

  • obraza nikoli ne umivamo z vročo vodo, kaj šele pred izvajanjem pilinga, kot ga tudi ne smemo spirati z vročo vodo,
  • pilinga si nikoli ne delamo pred britjem,
  • po pilingu naša koža potrebuje nadaljnjo nego z negovalnimi izdelki (serum in krema/olje).

Opozorilo:Preprečiti stik z očmi. Če so oči prizadete ne drgnite in takoj temeljito izperite s toplo vodo. Hranite izven dosega otrok. Samo za zunanjo uporabo.

Ne vsebuje parabenov.

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Piling za obraz iz Marelice 60ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja