Ginko – Najstarejše drevo na svetu

očiščevalni smutiji
Očiščevalni smutiji
12 februarja, 2016
Obrazne maske
Obrazne maske za hladnejše dni
15 februarja, 2016
Show all

Ginko – Najstarejše drevo na svetu

ginko - najstarejše drevo

Ginko – najstarejše drevo

Ginko velja za eno najstarejših drevesnih vrst oziroma je dobesedno živeči fosil, saj je ostala nespremenjena od ledene dobe v prazgodovini, skozi različna obdobja vse do danes. Nekateri znanstveniki menijo, da njen obstoj v preteklost sega nekje do 200 milijonov let. Ko se je razvedelo, kakšne kvalitete ima starodobna drevesnica, so jo začeli gojiti po vsem svetu, tudi v kraje z nemogočimi pogoji kot so: onesnaženje, insekti in bolezni. Preživel je celo atomsko bombo na Hirošimi v centru eksplozije, kjer stoji še danes. Zaradi bogastva, ki ga premore Ginko pa ni poseben samo zaradi tega, ker ima možnost preživeti v nemogočih pogojih, ampak, ker je izredno pomemben dejavnik v znanstvenih in medicinskih raziskavah ter pri kozmetičnih namenih.

Ekskrakt Ginkga Bilobe povečuje cirkulacijo krvi po telesu, s čim dodatno povečuje pretok kisika in hranilnih snovi skozi celotno telo, kar pomeni, da je pri ohranjanju zdravega in vitalnega načina življenja boljša prekrvavitev bistvenega pomena za vas in vaše zdravje. Posledično ima pozitivni učinek na funkcije možganov, pri krepitvi spomina, zmanjšuje duševno utrujenost, pomanjkanje energije, povečuje seksualno energijo, povečuje rast las, upočasnjuje proces staranja in izpadanja las. Ginkgo je kot neke vrste »fitnes« za možgane, zato je tudi znani dejavnik, ki očitno koristi osebam, katere trpijo za Alzheimerjevo boleznijo. Lajšanje in preprečevanje Alzheimerjeve bolezni

Lajšanje in preprečevanje Alzheimerjeve bolezni

Alzheimerjeva bolezen je oblika demence oziroma degeneracija normalno delujočih možganov. Diagnosticiranje te bolezni kaže na izgubo spomina, spremembe razpoloženja vedenja in osebnosti, zmedenost. V preteklosti so študije pokazale, da Ginkgo Biloba zmanjšuje možgansko degeneracijo, zato ga uporabljajo za preprečevanje in lajšanje Alzheimerjeve bolezni. Na podlagi številnih let raziskovanja in velikega števila pacientov je vse več študij dokazalo, da za preprečevanje Alzheimerjeve bolezni Ginkgo Biloba ni nič manj koristen kot placebo.

Naravna zaščita pred soncem

Leta 2002 je ena študija pokazala, da Ginkgo zmanjša sončne opekline. Veliko naravnih proizvodov za zaščito proti soncu vsebuje ekstrakt Ginkgo Biloba, lahko pa vam je v izziv in si v prihajajočem poletju zaščito pripravite kar sami z našo pomočjo (recepti).

Protivnetno

Vnetja, ki jih povzročajo okužbe in alergije lahko olajšamo z Ginkgom.

Izguba las in spodbujanje rasti las

Vse več ljudi živi življenje, ki ga predstavljata hiter tempo in stres, kar pa ne pomeni nič dobrega za vaše telo in samo čas je, kdaj vam bo začelo telo vračati udarec. Eno izmed teh področij kjer se začno dokaj hitro pojavljati znaki težave je lasišče, ta težava je plešavost (je tudi dednega značaja). Ta pojav večinoma prizadene moške, nič kaj pa ni prizanesljivo tudi ženskam, sploh v obdobju po porodu. Zaradi dovajanja večje količine kisika in hranilnih snovi po telesu, so študije pokazale, da Ginkgo blagodejno vpliva tudi na lasišče, lasne mešičke, lasni koren kot tudi na sam las. Ginkgo Bilobo lahko uživate oralno, ali pa si iz produkta ustvarite masko za lase, s katero se bo vaše lasišče okrepilo do te mere, da bodo vaši lasje lepši, daljši, gostejši in sijoči.

Zdravljenje bolezni dihal

V medicinskih namenih uporabljajo Ginkgo Biloba za zdravljenje bronhitisa in astme. Z redno uporabo, pa vas ščiti tudi pred onesnaženim zrakom in cigaretnemu dimu.

Zaščita oči

Ščiti oči pred slabovidnostjo, onesnaženimi vplivi iz okolja, ki nam lahko poškodujejo oko in s tem povezani vid. Preprečuje nastanek glavkoma ali zelene mrene.

Težave s srcem

S pomočjo Ginkga zdravimo različne težave s srcem, kot so strjevanje krvi, povišan krvni tlak, zmanjšuje krhkost kapilar, uravnava srčne funkcije in ščiti srce pred morebitnimi težavami.

Povečuje telesno energijo

Ta rastlina je pravšnja za osebe, katere živijo hiter tempo življenja in so na minimumu z energijo – kajti Ginkgo daje telesu energijo. Uporablja se pri težavah z impotenco, pri motnjah z erekcijo, pomanjkanje spolne želje, povečuje libido pri ženskah in pri moških

Antioksidant

Povečuje absorpcijo kisika oz. povečuje pretok kisika po telesu, čisti kri. Posledično tako zmanjšuje možnost nastajanja krvnih strdkov, uravnava pretok krvi v organih in ostalih delov telesa.

Obogaten z vitaminom E

Koža je neprestano izpostavljena različnim dejavnikom iz okolja, hkrati pa se na njej odražajo številna dogajanja v notranjosti telesa, kot so bolezenska dogajanja ali samo slabo počutje. Ginkgo ohranja kožo svežo in zdravo, ter jo izjemno neguje. Ker je obogaten z vitaminom E preprečuje težave s kožo kot so npr.: strije, brazgotine, akne, mozolji in srbenje.

Anti – aging formula

Koža se v večini začne starati zaradi prostih radikalov, z uporabo Ginkga njegove antioksidativne spojine kožo varujejo in pomagajo zaščititi pred znaki staranja, kot so gube, starostne pege ter povešanje kože. Izvlečki iz listov Ginkga imajo protivnetno funkcijo, kar pomaga zmanjšati pojav aken, rozaceo in ekceme. Študije so pokazale, da oralno jemanje Ginkga pomaga okrepiti sposobnost kože, jo spodbuja za proizvodnjo fibroblastov, ki so odgovorni za proizvodnjo kolagena, ali z drugimi besedami, lahko ekstrakt Ginkga pripomore k ohranitvi čvrstosti in elastičnosti kože.

Ginko Biloba v prahu 125g

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja