Izdelava sveže paste doma je zelo enostavna in lahko hitro postane nekaj osnovnega in vsakodnevnega v vaši kuhinji. Ne rabite je pripravljati vedno, ko jo potrebujete, saj jo lahko pripravite v večjih količinah in jo nekaj časa hranite v hladilniku ali celo več mesecev, če jo hranite v zmrzovalniku.
Sestavine (za približno 2 skodelici):
Postopek:
V mešalnik dodamo vodo (olajša mešanje). Dodajte stroke česna in mešajte, dokler ne bo sestavina gladka in podobna pireju.
Shranjevanje:
Hladilnik: Shranite v zračno neprepustno posodo v hladilnik približno za 5 do7 dni.
Zamrzovalnik: Uporabite lahko pladenj za ledene kocke, saj je to najlažji način, da pasto zamrznete. Vsakič lahko uporabite toliko kock, kot jih potrebujete. Zamrznjena pasta bo zdržala več mesecev.
Sestavine (za približno 2 skodelici):
Postopek:
V mešalnik dodamo vodo (olajša mešanje). Dodajte stroke česna in mešajte, dokler ne bo sestavina gladka in podobna pireju.
Shranjevanje:
Hladilnik: Shranite v zračno neprepustno posodo v hladilnik približno za 5 do7 dni.
Zamrzovalnik: Uporabite lahko pladenj za ledene kocke, saj je to najlažji način, da pasto zamrznete. Vsakič lahko uporabite toliko kock, kot jih potrebujete. Zamrznjena pasta bo zdržala več mesecev.
Vir: ecurry