Česnova in ingverjeva pasta

najmocnejsi-naravni-antibiotik
Najmočnejši naravni antibiotik
oktober 25, 2016
holesterol in visok krvni tlak
Izboljšajte raven holesterola in visokega tlaka na naraven način
november 15, 2016
Show all

Česnova in ingverjeva pasta

Izdelava sveže paste doma je zelo enostavna in lahko hitro postane nekaj osnovnega in vsakodnevnega v vaši kuhinji. Ne rabite je pripravljati vedno, ko jo potrebujete, saj jo lahko pripravite v večjih količinah in jo nekaj časa hranite v hladilniku ali celo več mesecev, če jo hranite v zmrzovalniku.

Česnova pasta

Sestavine (za približno 2 skodelici):

  1. 5 velikih glav česna, stroki ločeni in olupljeni
  2. voda; ravno dovolj, da dobite pasto

Postopek:

V mešalnik dodamo vodo (olajša mešanje). Dodajte stroke česna in mešajte, dokler ne bo sestavina gladka in podobna pireju.

Shranjevanje:

Hladilnik: Shranite v zračno neprepustno posodo v hladilnik  približno za 5 do7 dni.
Zamrzovalnik: Uporabite lahko pladenj za ledene kocke, saj je to najlažji način, da pasto zamrznete. Vsakič lahko uporabite toliko kock, kot jih potrebujete. Zamrznjena pasta bo zdržala več mesecev.

Ingverjeva pasta

Sestavine (za približno 2 skodelici):

  1. 250g svežega ingverja, olupljenega in sesekljanega
  2. voda; ravno dovolj, da dobite pasto (za približno 250g ingverja, boste potrebovali približno 1 skodelico vode)

Postopek:

V mešalnik dodamo vodo (olajša mešanje). Dodajte stroke česna in mešajte, dokler ne bo sestavina gladka in podobna pireju.

Shranjevanje:

Hladilnik: Shranite v zračno neprepustno posodo v hladilnik  približno za 5 do7 dni.
Zamrzovalnik: Uporabite lahko pladenj za ledene kocke, saj je to najlažji način, da pasto zamrznete. Vsakič lahko uporabite toliko kock, kot jih potrebujete. Zamrznjena pasta bo zdržala več mesecev.

Vir: ecurry

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja